11.7 C
Νέα Στύρα
Απρίλιος 7, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Πηγή πληροφοριών: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

«OΧΙ» ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ«OΧΙ» ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ

Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμα, ομόφωνα οι δικαστές, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά έκριναν ότι ο πολυισοβίτης της 17Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίναςο οποίος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Βόλου, στο υπόμνημά του προς το αρμόδιο συμβούλιο επεσήμανε ότι «από καμία διάταξη του νόμου δεν προκύπτει  ότι δικαιούται το Συμβούλιο να κρίνει τις πεποιθήσεις του κρατούμενου», ενώ υπογράμμιζε πως στην περίπτωση του πληρούνται όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις , που ορίζει ο νόμος ώστε να λάβει άδεια.

Μάλιστα, σημείωνε ότι μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου «τρείς φορές, τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν, ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας». Στο υπόμνημα του κρατούμενου, σχολιάζονταν δε, ότι μεταξύ αυτών που είχαν συναινέσει σε προηγούμενο στάδιο στην χορήγηση άδειας ήταν και ο εισαγγελικός λειτουργός που άσκησε βέτο στο πρόσφατο αίτημα του.

Υπενθυµίζεται ότι ο Δηµήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται επτά ηµέρες σε απεργία πείνας, διαµαρτυρόµενος για τη µη χορήγηση άδειας από τις φυλακές, µετά το «βέτο» του εισαγγελέα Βόλου, ο οποίος έκρινε ότι διαθέτει τα τυπικά, αλλά όχι τα ουσιαστικά στοιχεία για τη λήψη άδειας από τις φυλακές.

Ωστόσο, όπως σχολιάζεται στο υπόµνηµα του κρατουµένου προς το συµβούλιο, µεταξύ αυτών που είχαν συναινέσει σε προηγούµενο στάδιο στη χορήγηση άδειας ήταν και ο εισαγγελικός λειτουργός που άσκησε βέτο στο πρόσφατο αίτηµά του. «Κανείς δεν αµφισβητεί πραγµατικά ότι ο Δ.Κ., όπως δήλωσε, θα τη ρήσει τους όρους που θα του τεθούν, εκτός των άλλων και από σεβασµό στους ανθρώπους που υπογράφουν για τη χορήγηση της άδειας, αλλά και από σεβασµό στο δικαίωµα των κρατουµένων να διαφυλαχτεί για όλους ο θεσµός της άδειας που κατακτήθηκε µε αγώνες» αναφέρει.

Μπαράζ καταδροµικών επιθέσεων µε σφυριά και πέτρες σηµειώθηκε χθες το βράδυ από κουκουλοφόρους σε καταστήµατα στο κέντρο της Αθήνας. Οµάδα περίπου 30 νεαρών προκάλεσε φθορές στις βιτρίνες τουλάχιστον 12 καταστηµάτων στις οδούς ΒουκουρεστίουΒαλαωρίτου και Αµερικής. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν τρικάκια στα οποία εκδήλωναν τη συµπαράστασή τους στον Δηµήτρη Κουφοντίνα.

«Δεν συναινώ στην νοσηλεία μου»

Με χθεσινό του υπόμνημα, ο Δ. Κουφοντίνας τόνισε: «Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας. Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό

Γι΄αυτό, ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας , στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας , που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρις τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ. Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο Υπόγειο»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Brexit: Ευέλικτη παράταση για συντεταγμένη έξοδο η θέση της Ελλάδας

admin-2

Μόσχα προς Λευκωσία: «Σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε ότι και ο Τσίπρας»

kostas.karatzas

Η Τουρκία στοχεύει στα τεράστια κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης και απειλεί με .. πόλεμο

Real news

Σπουδαία ανακάλυψη: Αποκωδικοποιήθηκε πάπυρος γραμμένος στα αρχαία ελληνικά

kostas.karatzas

Επικίνδυνες ισορροπίες στο Αιγαίο – Τι φοβίζει την Αθήνα

kostas.karatzas

Μέρκελ: Υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε τους Έλληνες για τα εγκλήματα των Ναζί

newsroom

Χαλκιδική: Φεύγουν οι τουρίστες μετά τη θεομηνία

newsroom

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου

admin-1

Σημαντική πτώση για Σάκκαρη, σταθερός ο Τσιτσιπάς

katalitikos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ