32 C
Nea Stira
Αύγουστος 22, 2019
NEASTYRANEWS.GR
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απηύδησε μέχρι και ο επικεφαλής της FRONTEΧ με την Ελλάδα: «Επιτέλους απελάστε τους παράνομους μετανάστες»

Μέχρι και ο διευθυντής της FRONTEX τα σκάφη της οποίας φέρνουν καθημερινά δεκάδες παράνομους μετανάστες στα ελληνικά νησιά, (συναγωνιζόμενα το ΛΣ στο ποιος θα φέρει περισσοτέρους), ζήτησε σήμερα από τις χώρες του Νότου, εννοώντας την Ελλάδα το αυτονόητο: Δηλαδή απελάσεις παράνομων μεταναστών, τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση αρνείται πεισματικά, σε σημείο που να προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να εντείνουν τις απελάσεις αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στο έδαφός του γιατί διαφορετικά δεν θα επιλύσουμε το πρόβλημα των μεταναστών, είπε πιο ειδικά ο διευθυντής του Frontex, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον όμιλο Ebra.

«Οι χώρες μέλη πρέπει να λαμβάνουν περισσότερες ουσιαστικές αποφάσεις απέλασης τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόζουν», είπε ο Φαμπρίς Λεγκερί στον γαλλικό εκδοτικό όμιλο.

Μολονότι οι παράνομες αφίξεις στην Ευρώπη έπεσαν φέτος στις «περίπου 75.000», από 1,2 εκατομμύρια το 2015, ο αριθμός των μεταναστών που παραμένουν παράνομα στο ευρωπαϊκό έδαφος «αυξάνεται διαρκώς», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι πέρσι καταγράφηκαν 204.700 αφίξεις και έγιναν 151.000 απελάσεις, αλλά καμία από την Ελλάδα!

«Αν συνεχίσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, στέλνουμε ένα μήνυμα στους επίδοξους μετανάστες: προσπαθήστε με κάθε τίμημα να περάσετε στην Ευρώπη γιατί, ακόμη και αν σας πιάσουν, έχετε κάθε πιθανότητα να παραμείνετε εκεί», υπογράμμισε.

Επισήμανε επίσης τον κίνδυνο «να δημιουργήσουν οι παράνομοι μετανάστες σε ορισμένες συνοικίες ένα είδος παράλληλης κοινωνίας, που θα λειτουργεί με μαύρη οικονομία και όπου δεν θα εφαρμόζεται ο νόμος», κάτι που χαρακτήρισε «απαράδεκτο για ένα κράτος δικαίου».

Ο Λεγκερί κάλεσε επίσης τις χώρες μέλη να εναρμονίσουν τους κανονισμούς και τις διαδικασίες απέλασης προτείνοντας «μια απόφαση απομάκρυνσης που λαμβάνεται από ένα κράτος του χώρου Σένγκεν να μπορεί να εφαρμόζεται από ένα άλλο κράτος, εφόσον ο εν λόγω αλλοδαπός έχει στο μεταξύ περάσει από τη μία χώρα στην άλλη».

«Διαφορετικά, είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναρχίζουμε κάθε φορά την ίδια διαδικασία», προειδοποίησε.

Περιττό να τονιστεί βέβαια, σύμφωνα με το pronews.gr, πως η παρούσα κυβέρνηση δεν πρόκειται καν να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική της δημογραφικής αλλοίωσης της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

kostas.karatzas

Handelsblatt: Φόβος για νέα τραπεζική κρίση σε Ελλάδα και Ιταλία

kostas.karatzas

Συμβουλές ΔΕΔΔΗΕ: Τι πρέπει να προσέξετε αν πετάξετε αετό την Καθαρά Δευτέρα

kostas.karatzas

Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους λόγω ψύχους από τον Δήμο Αθηναίων

kostas.karatzas

Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας προς τις ελληνικές αρχές για μεταφορά των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα

kostas.karatzas

“Οχι” σε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit από το Κοινοβούλιο

kostas.karatzas

Απορρίφθηκε το αίτημα άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

kostas.karatzas

Γιάννης Αλαφούζος: Η κυβέρνηση είναι βασικός ηθικός αυτουργός για την επίθεση

kostas.karatzas

Δήμος Πειραιά: «Σάρωσε» σε ψήφους ο Βαγγέλης Μαρινάκης

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ