ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tο ΣτΕ ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί

Την ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί γνωστοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 1734 της 3-9-2018, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει, από τις αρχές του 2016, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μαζί με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και έναν οινοπαραγωγό από τις Σέρρες (Δ. Παγωνάς), ζητώντας την άμεση ακύρωση του ΕΦΚ στο κρασί.

«Εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας, προσθέτοντας: «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον διευθυντή μας και έγκριτο νομικό, Θεόδωρο Γεωργόπουλο, που ανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο έργο της δικαστικής υπεράσπισης του χώρου σε μία τόσο κρίσιμη υπόθεση».

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: Ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησής του. Περιμέναμε».

    real.gr

Related posts

Πνίγηκε ηλικιωμένος στην παραλία Κάμπος Αλιβερίου

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Πρόγραμμα πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αετού Καρύστου

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Τσίπρας για Ανάν: Ηγέτης που ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Κανείς δεν σταματά τον Χάμιλτον: Πήρε την pole position στη Σιγκαπούρη

adesmeftos typos

Apple: Αυξάνει τα κέρδη της, ενώ πουλά όλο και λιγότερα iPhone

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Δύσκολα τα πράγματα για τον Ψινάκη στον Μαραθώνα- Ανεξαρτητοποιήθηκε και δημοτική σύμβουλος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

NEASTYRANEWES.GR