ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Συρία: Καταγγελίες για λεηλασίες στην Αφρίν από τους Ισλαμιστές

Υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες στην Αφρίν κατάσχεσαν, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν την περιουσία Κούρδων αμάχων αφού έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή τον Μάρτιο, κατήγγειλε χθες Πέμπτη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες που στηρίζει είχαν εξαπολύσει στις αρχές του έτους επιχείρηση στη βόρεια Συρία με στόχο να εκδιώξουν τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG από την πόλη Αφρίν και τις γύρω περιοχές.  Η Άγκυρα, που θεωρεί τη YPG τρομοκρατική οργάνωση και ότι συνδέεται με το PKK, έχει απειλήσει να εκδιώξει τα μέλη της από όλες τις περιοχές κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.

Ο ΟΗΕ έχει ανακοινώσει ότι 137.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας της επιχείρησης αυτής στην Αφρίν και το HRW πήρε συνεντεύξεις από κάποιους εξ αυτών. Κατηγόρησαν τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις ότι μετακινούν τους μαχητές τους αλλά και αμάχους από άλλες περιοχές της Συρίας στα εγκαταλελειμμένα σπίτια των κατοίκων της Αφρίν και ότι κατάσχουν τις επιχειρήσεις τους.

Το HRW επεσήμανε μάλιστα ότι βάσει του δίκαιου του πολέμου, οι λεηλασίες και η κατάσχεση περιουσίας ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα πολέμου. Επίσης το δίκαιο του πολέμου απαγορεύει την μη αναγκαία για στρατιωτικούς σκοπούς καταστροφή περιουσίας.

Η μη κυβερνητική οργάνωση εξήγησε ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποζημιωθούν για τη χρήση και την καταστροφή της περιουσίας τους και να δοθούν εγγυήσεις για τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και όσων επιθυμούν να επιστρέψουν.

Related posts

Οι εξελίξεις στην Τουρκία κυρίαρχο θέμα στα ΜΜΕ της Ευρώπης

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Σουηδία: Τα νοσοκομεία στα πρόθυρα κρίσης εξαιτίας έλλειψης νοσηλευτών

Real news

Νέα επεισόδια στη Γάζα: 4 νεκροί και 100 τραυματίες

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

«Επαναστατεί» όλη η Ευρώπη για το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης: «Ως εδώ» λένε

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Πολυεθνικές κατά Τραμπ: Απάνθρωπη η μεταναστευτική πολιτική

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Στους 164 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό στην Ινδονησία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

NEASTYRANEWES.GR