13.2 C
Νέα Στύρα
27 Ιανουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Οι μισοί Αμερικανοί είχαν ένα μέλος της οικογένειάς τους στη φυλακή

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί έχουν ή είχαν ένα μέλος της στενής οικογένειάς τους που πέρασε τουλάχιστον μια νύχτα στη φυλακή, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έρευνα, που έλαβε χώρα το περασμένο καλοκαίρι, απευθύνθηκε σε 4.041 ενήλικες. Το 45% εξ αυτών – σχεδόν ένας στους δυο δηλαδή – που ρωτήθηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ δήλωσε ότι ένας γονέας, σύντροφος, παιδί, αδελφός ή αδελφή φυλακίστηκε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, περνώντας τουλάχιστον μια νύχτα έγκλειστος/η.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις απαντήσεις τους, εκτιμάται ότι 6,5 εκατομμύρια αμερικανοί ενήλικες (1 στους 38) έχουν αυτή την περίοδο που μιλάμε ένα οικείο τους πρόσωπο στη φυλακή. Το 22,8% των ερωτηθέντων είδαν αυτό το πρόσωπο να περνά περισσότερο από ένα μήνα στη φυλακή, το 13,2% περισσότερο από έναν χρόνο και το 3% περισσότερο από 10 χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα συμπεράσματα βέβαια επιβεβαιώνουν αυτά που λίγο έως πολύ γνωρίζαμε ήδη: ότι οι Αφροαμερικανοί πλήττονται περισσότερο από τους λευκούς (63% έναντι 42% είδαν έναν οικείο τους να κρατείται μια νύχτα), οι φτωχοί περισσότερο από τους πλούσιους και οι κάτοικοι των νότιων και δυτικών πολιτειών περισσότερο από αυτούς των βόρειων και ανατολικών πολιτειών.

Υπενθυμίζοντας ότι η φυλάκιση ενός οικείου προσώπου συνιστά «σοβαρή οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση», οι συντάκτες ελπίζουν ότι η έρευνά τους χρησιμεύει ως «ένα καμπανάκι κινδύνου για την υποχρεωτική εργασία για την ανακούφιση από τα δεινά που προκάλεσαν αυτές οι μαζικές φυλακίσεις». Με 710 κρατούμενους ανά 100.000 κατοίκους, οι ΗΠΑ κρατούν έγκλειστους πολύ περισσότερους άνδρες και γυναίκες σε σχέση με άλλες δυτικές δημοκρατίες (147 στη Βρετανία, 118 στον Καναδά, 108 στο Βέλγιο, 98 στη Γαλλία).

Η έρευνα σημειώνει πως αυτό συνέβη λόγω της υιοθέτησης νόμων ιδιαίτερα κατασταλτικών από το 1980 μέχρι σήμερα, κάτι που προκάλεσε έκρηξη του αριθμού των εγκλείστων στις φυλακές των ΗΠΑ που είναι τετραπλάσιος σε σχέση με πριν από 40 χρόνια, με ενάμισι εκατομμύριο κρατούμενους στις ομοσπονδιακές και πολιτειακές φυλακές.

Για το λόγο αυτό, εδώ και μερικά χρόνια λαμβάνονται μέτρα για να αντιστραφεί η αρνητική αυτή τάση. Ήδη ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει την υποστήριξή του σε ένα δικομματικό νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των ελάχιστων ποινών που επιβάλλονται στις υποθέσεις ναρκωτικών, το οποίο πιθανόν να επιτρέψει τη μείωση του δυσανάλογα μεγάλου αριθμού των κρατουμένων στις αμερικανικές φυλακές.

Πηγή: Protagon.gr

Το νέο blog με την επιμέλεια του neastyranews.gr
Περιέχει μόνο φωτογραφίες που αξίζει να δείτε 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΕΡΕΥΝΑ: Ένα μπουκάλι κρασί αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου όσο δέκα τσιγάρα

kostas.karatzas

Είδηση “βόμβα”: Η Αμερική επιθυμεί να πουλήσει τα μαχητικά F-35 και στην Ελλάδα

kostas.karatzas

Κλιματική αλλαγή: Αστρονομικό το κόστος από τις φυσικές καταστροφές το 2018

kostas.karatzas

Επανεξετάζεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη η ασφάλεια των φαρμάκων για τις καούρες όπως το Zantac

kostas.karatzas

ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά η υπόθεση του Μάικλ Τζάκσον – Νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

kostas.karatzas

Κασέμ Σουλεϊμανί: Ποιος ήταν ο πανίσχυρος Ιρανός υποστράτηγος που εξοντώθηκε με εντολή Τραμπ

kostas.karatzas

Πύρινος «εφιάλτης» στην Καλιφόρνια – Περίπου 180.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

kostas.karatzas

Μητσοτάκης σε Πάιατ: Αυτές είναι οι ελληνικές θέσεις απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

kostas.karatzas

Συρία: Τουρκικά πυρά σε αμερικανικό φυλάκιο – Προειδοποίηση από Πεντάγωνο

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ