9.7 C
Νέα Στύρα
16 Φεβρουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
AUTO-MOTO

Έως και κατά 25% ανακυκλωμένο πλαστικό στα νέα Volvo από το 2025

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να περιορίσει το περιβαλλοντικό αντίκτυπο κάθε πτυχής των δραστηριοτήτων της, η Volvo ανακοίνωσε την χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών σε ποσοστό 25% σε όλα τα αυτοκίνητά της από το 2025.

Η σουηδική φίρμα κάνει ένα ακόμα βήμα προς μια βιώσιμη για το περιβάλλον προς όλες τις κατευθύνσεις αυτοκινητοβιομηχανία προαναγγέλλοντας την πρόθεσή της να αυξήσει την ποσότητα ανακυκλωμένου πλαστικού στο 25% στα νέα μοντέλα της από το 2025.

Μάλιστα, προκειμένου να υπογραμμίσει την σημασία αλλά και τη υλοποιησιμότητα της συγκεκριμένης πρόθεσης, η Volvo κατασκεύασε και παρουσίασε προσφάτως στο πλαίσιο του Ocean Summit μια ειδική έκδοση του XC60 στο οποίο ένα μεγάλο ποσοστό των πλαστικών μερών είναι προϊόν ανακύκλωσης.

Αναλυτικότερα, το τούνελ μετάδοσης κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά όπου πρώτη ύλη είναι δίχτυα ψαρέματος και σχοινιά που χρησιμοποιούνται στην ναυτιλία. Τα πατάκια και τα καθίσματα αποτελούνται από ανακυκλωμένο πλαστικό μπουκαλιών PET και ανακυκλωμένα υπολείμματα υφασμάτων από τη βιομηχανία ενδυμάτων ενώ για το ηχομονωτικό υλικό που επενδύει το καπό προέρχεται από παλιά καθίσματα Volvo.

«Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να μειώσει με κάθε τρόπο το περιβαλλοντικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της. Η φροντίδα για το περιβάλλον αποτελεί κύριο μέλημα της Volvo η οποία θα αναζητά πάντα νέους τρόπους προκειμένου να την εντάξει με κάθε τρόπο στις δραστηριότητές της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις της σουηδικής φίρμας προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως σημείωσε η Martina Buchhauser, υπεύθυνη του τομέα προμηθευτών στη σουηδική φίρμα, «έχουμε ήδη συνεργασία με ορισμένους καινοτόμους προμηθευτές πρώτων υλών υπό τη σκοπιά της βιωσιμότητας. Παρ΄όλα αυτά χρειαζόμαστε αυξημένη διαθεσιμότητα σε ανακυκλωμένα πλαστικά προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευση μας και έχουμε ήδη απευθύνει πρόσκληση σε νέους προμηθευτές για αυτό σκοπό».

Τη δέσμευση της Volvo χαιρέτισε και ο επικεφαλής του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον, Erik Solheim ο οποίος δήλωσε ότι η εντατική ανακύκλωση και η επανάχρηση του πλαστικού είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να ανατρέψουμε την μόλυνση από πλαστικά. Η κίνηση της Volvo να μετουσιώσει τα πλαστικά απόβλητα σε δομικά στοιχεία του design της νέας γενιάς των αυτοκινήτων της αποτελεί ένα ορόσημο και παράδειγμα προς μίμηση το οποίο ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και ταυτόχρονα απτή απόδειξη ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσω του καινοτόμου design».

  •  in.gr

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

GP Ιαπωνίας: Pole για Hamilton, λάθος στρατηγική για Ferrari

kostas.karatzas

«Γκαζώνει» το Nissan Micra με νέους πιο ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες

kostas.karatzas

ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ: Τα μυστικά που θα μας βγάλουν από μπελάδες

kostas.karatzas

ΑΑΔΕ: Νέο «σαφάρι» ελέγχων για ανασφάλιστα ΙΧ – Τι ισχύει με τα πρόστιμα

kostas.karatzas

Σε ποιον τομέα θα συνεργαστεί η Audi με τη Hyundai;

kostas.karatzas

Χρήσιμες συμβουλές για τα παιδικά καθίσματα

kostas.karatzas

H Smart γιορτάζει τα 20ά της γενέθλια και προχωρά σε μια νέα εποχή

kostas.karatzas

Πότε αφαιρείται η άδεια και η πινακίδα αυτοκινήτου στα ΚΤΕΟ – Όλες οι αλλαγές

kostas.karatzas

V-Strom Greek Riders: Αγώνας SNF «Εθελοντισμός και ανιδιοτέλεια»

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ