8.3 C
Νέα Στύρα
Φεβρουάριος 28, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΑΡΘΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιώργος Μητροπέτρος: Πρέπει ψύχραιμα να δούμε την αλήθεια

Του Γιώργου Μητροπέτρου

Οικονομολόγου-μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών Ευβοίας.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων που υπογράφηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις Πρέσπες, με την οποία η Ελλάδα «πανηγυρικά» αναγνωρίζει «Μακεδονικό Έθνος» και «Μακεδονική Γλώσσα», πέραν των άλλων ζητημάτων, όπως αυτό της σύνθετης ονομασίας ως «Βόρεια Μακεδονία», τωνλοιπώνρυθμίσεων για τα εμπορικά σήματα, του πλαισίου διαπραγμάτευσης της Ιστορίας μας!!!, εάν την δούμε με απόλυτη αντικειμενικότητα και ψυχραιμία, αποτελεί μια «πληγή στα πλευρά» της Χώρας, που ανά πάσα στιγμή στο μέλλον μπορεί να αιμορραγήσει.

Η ιστορική αναδρομή της δημιουργίας του «Μακεδονικού προβλήματος», που ξεκινά το 1878 (Συνθήκη Αγίου Στεφάνου), ως στόχος της, τότε Αυτοκρατορικής Ρωσίας, ήταν να δημιουργηθεί η «Μεγάλη Βουλγαρία», που θα καταλάμβανε ολόκληρη την σημερινή Ελληνική Μακεδονία, για την υλοποίηση του ονείρου της, να έχει πρόσβαση στα θερμά νερά της Μεσογείου.  Στην συνέχεια, οι διαφοροποιήσεις του αρχικού αυτού στόχου, έγινε  από την «Επανάσταση του Ίλιντεν» από Βούλγαρους κομιτατζήδες (είναι αυτοί, που θεωρούνται εθνικοί ήρωες των Σκοπίων, τους οποίους μνημόνευσε στο διάγγελμά του ο Ζάεφ και ήθελε να ονομάσει τα Σκόπια ο Τσίπρας ως «Μακεδονία του Ίλιντεν»), που ήθελαν την ένωση όλης της ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας με την Βουλγαρία και,στην συνέχεια, την αυτονομία αυτής ως ανεξάρτητο Κράτος με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Αυτό ακριβώςκαταδεικνύει το τεράστιο Εθνικό Λάθος να αναγνωρίσει η Ελλάδα «Μακεδονική Εθνότητα». Αυτό, δηλαδή, που ήταν ο διακαής πόθος επί ενάμισι σχεδόν αιώνα του Βουλγαρικού εθνικισμού (κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, ότι τοΣκοπιανό κόμμα του VMRO, το οποίο ομιλεί ευθέως περί «Μεγάλης Μακεδονίας», υπήρξε «δημιούργημα»της Σόφιας).

Με την συμφωνία, που υπογράφηκε την Κυριακή 17/6/2018 στις Πρέσπες, η Ελλάδα αναγνωρίζει ουσιαστικά, με βάση τις σημερινές παγκόσμιες διεθνείς σχέσεις και συνθήκες στα Σκόπια, μισό Κράτος (Βόρεια Μακεδονία, με την εντύπωση της πλειοψηφίας του κόσμου σε όλον τον πλανήτη, ότι υπάρχει και κάποια «Νότια Μακεδονία») και βέβαια και ένα ολόκληρο Έθνος, το «Μακεδονικό». Πρόκειται για ένα «εκρηκτικό» συνδυασμό για την Χώρα μας στο μέλλον, τόσο για τα άμεσα γεωπολιτικά της συμφέροντα στην περιοχή,όσο και ως «κληρονόμου» της λαμπρής Ιστορίας των αρχαίων Μακεδόνων. Και αυτό γιατί, από τη στιγμή, που αναγνωρίζουμε, ότι οι πολίτες των Σκοπίων είναι «Μακεδόνες», τότε η Χώρα τους είναι η «Μακεδονία», εάν, δε, οι «Μακεδόνες», είναι οι κάτοικοι της «Βόρειας Μακεδονίας», τότε τους λείπει για την δική τους ολοκλήρωση και η «Νότια Μακεδονία» η οποία είναι μια επαρχία της χώρας μας.

Έτσι, το προβαλλόμενο επιχείρημα, ότι η συμφωνία αυτή θα βάλει τέλος στους αλυτρωτισμούς, δεν αντέχει στην απλή λογική, αφού ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, επικυρώνεται, δηλαδή, ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων με την «βούλα», του Ελληνικού Κράτους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η άποψη ότι, αφού είχαν,ήδη, αναγνωρισθεί τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από πάρα πολλά Κράτη στον κόσμο, η σύνθετη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» είναι προς το συμφέρον της Χώρας, όπως διατείνεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ότι: «δεν δώσαμε, αλλά πήραμεαπό αυτή την συμφωνία»,καθίσταται γελοία, διότι, αφενός, μόνο η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να τους δώσει τίτλους «Μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και, αφετέρου, μόνο με την έγκριση της Ελλάδος θα μπορούσαν να ενταχθούν στους διεθνείς Οργανισμούς, που επιθυμούν (ΝΑΤΟ, Ε.Ε.), ακόμα και στην περίπτωση, που και το τελευταίο κρατίδιο στον πλανήτη τα αναγνώριζε ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Επίσης, προβάλλεται  από την Κυβέρνηση και αυτών, που είναι υπέρ της συμφωνίας, το επιχείρημα, ότι η Ελλάδα θα έχει σημαντικές ωφέλειες, διότι κλείνοντας το θέμα αυτό, θα επικεντρωθεί στην εξ Ανατολών απειλή της Τουρκίας. Το επιχείρημα,όμως, αυτό είναι ψευδεπίγραφο, γιατί η υποχώρηση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό απέναντι σε ένα εμφανώς πιο αδύναμο Κράτος, και από το πουθενά,  δίνει το σύνθημα αλλά και την εντύπωση,ότι είναι μια ευάλωτη και επιρρεπής σε οποιαδήποτε πίεση και αυτό θα ανοίξει, παρά θα κλείσει, την «όρεξη» του Τουρκικού κατεστημένου.

Για να επικεντρωθεί η Ελλάδα στον πραγματικό κίνδυνο, που προέρχεται από την Τουρκία,αφενός, οφείλει να «σβήσει» οποιαδήποτε άλλη εστία διεκδίκησης εναντίον της (η επικύρωση,όμως, του Μακεδονικού αλυτρωτισμού με την συμφωνία των Πρεσπών, δεν σβήνει μελλοντικές διεκδικήσεις σε βάρος της, αλλά τις πυροδοτεί με βραδύκαυστο φιτίλι) και,αφετέρου, θα πρέπει να επεξεργαστεί ένα ισχυρό εθνικό αποτρεπτικό σχέδιο, με βάση τα νόμιμα εθνικά δίκαια του Ελληνισμού, κάτι,όμως,που προϋποθέτει, εκτός των άλλων, και την ψυχική και Εθνική ενότητα του Ελληνικού Λαού, που, εντελώς αχρείαστα και απερίσκεπτα, στην σημερινή συγκυρία διαταράσσει αυτή η επιζήμια εθνικά συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, ας σταματήσει αυτή η λάσπη περί «εθνικιστών» και η «ταμπελοποίηση», σε όποιο έχει αντίθετη άποψη από  την Κυβέρνηση και τουλάχιστον, σε αυτό το θέμα, είναι εμφανώς η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Η ιστορία αλλά και ο λαός θα είναι αμείλικτος απέναντι στην όποια εθνική μειοδοσία!

Τίποτα δεν τέλειωσε αν δεν βάλει την σφραγίδα του ο περήφανος Ελληνικός λαός, ο χιλιοταλαιπωρημένος από την 8αετή οικονομική και κοινωνική κρίση με τα μνημόνια της υποτέλειας.

Χαλκίδα 27/6/2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιάννης Μανώλης: Απαραίτητη η αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας!

reporter

Ήττα από την Ρεάλ ο Ολυμπιακός παρά την καλή εμφάνιση – Ανησυχία για ΛεΝτέι

adesmeftos typos

Tουρκικές κραυγές χωρίς αντίκρισμα στην κυπριακή ΑΟΖ

adesmeftos typos

ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Επέκταση σχεδίου πόλεως Νέων Στύρων (Παρακαλώ τελειώνετε)

kostas.karatzas

Θα κωπηλατήσει από τη Λιχάδα ως την Κάρυστο για καλό σκοπό

kostas.karatzas

Γιάννης Αλαφούζος: Η κυβέρνηση είναι βασικός ηθικός αυτουργός για την επίθεση

kostas.karatzas

Παραπληροφόρηση και fake news – Ερωτηματικά για την αμερικανορωσική «αντιπαράθεση»

admin-1

Χ.Ακάρ: «Και γεωτρήσεις θα κάνουμε στην κυπριακή ΑΟΖ και θα επιτεθούμε σε όποιον μας εμποδίσει»!

newsroom

Κούγιας για Ριχάρδο: Κανένα αδίκημα, ερασιτεχνικός ο τρόπος θεμελίωσης των κατηγοριών

adesmeftos typos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ