9.7 C
Νέα Στύρα
16 Φεβρουαρίου, 2020
NEASTYRANEWS.GR
ΑΜΥΝΑ - ΣΤΡΑΤΟΣ

Εμφύλιος πόλεμος στις ΕΔ με αφορμή το Μακεδονικό: Στρατηγός Μ.Κωσταράκος προς Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ & ΓΕΝ: «Είστε ανεπαρκείς»!

Πρωτοφανείς καταστάσεις, τουλάχιστον κατά τις Μεταπολίτευση, βιώνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις ως απόρροια της ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ για τις δηλώσεις του ανεξάρτητου, πλέον βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Κ.Μπαρμπαρούση, με τις οποίες ζητούσε την… επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων για να αποτραπεί η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Μια ανακοίνωση, σαφή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή, κάτι που είχε να συμβεί από στρατιωτικό Επιτελείο από την εποχή της δικτατορίας.

Πριν από τρεις ημέρες ο τ. Α/ΓΕΕΘΑ και νυν πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απέρριπτε το περιεχόμενο και την σκοπιμότητα της ανακοίνωσης, διερωτώμενος «Με ποια αρμοδιότητα επενέβαινε το ΓΕΕΘΑ στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αφού είχε καλυφθεί το θέμα με ανακοινώσεις και ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Εν συνεχεία, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει ότι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά τις δηλώσεις του, απέσυρε τους άνδρες της φρουράς φύλαξης του στις Βρυξέλλες, κατά τρόπο «εκδικητικό», όπως ο ίδιος αναφέρει, αλλά ο στρατηγός δεν περιορίζεται μόνο εκεί:

Εγκαλεί ευθέως για «υπηρεσιακή ανεπάρκεια» το νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε.Αποστολάκη, και τον Αρχηγό του ΓΕΝ. Ν.Τσούνη!

Ειδικά για τον πρώτο αναφέρει ότι «δεν μπόρεσαν να πιάσουν ποτέ τους ιδιαίτερα υψηλούς στόχους επιχειρησιακής ετοιμότητας που έθετα (σ.σ.: ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ) και αυτό συνεχίζει να τους ενοχλεί» ενώ για τον Α/ΓΕΝ Ν.Τσούνη (και προσωπική επιλογή του Ε.Αποστολάκη για την θέση αυτή) λέει ότι τον εκδικείται για τον ίδιο λόγο!

Είναι γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει σήμερα την καλύτερη εικόνα, μετά τα όσα απίθανα έχουν συμβεί ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Και μιλάμε γι αυτά που έχουν δει το φω της δημοσιότητας, γιατί υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και καλό είναι να μην δημοσιοποιηθούν για ευνόητους λόγους.

Ομως η περιπτώσεις της φρεγάτας κλάσης «S» Κανάρης που έπεσε επάνω στην νησίδα Αταλάντη κοντά στην Ψυττάλεια (έκανε στροφή 90 μοιρών και ουδείς το αντιλήφθηκε), ενώ το πλοίο εισερχόταν στο ναύσταθμο Σαλαμίνας και τέθηκε «εκτός μάχης» ή το περιστατικό της σύγκρουσης της κανονιοφόρου «Αρματωλός» με τουρκικό εμπορικό πλοίο στα ανατολικά της Λέσβου, είναι πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Αυτά σε ότι αφορά τη νυν ηγεσία, η οποία είναι σαφές ότι «δυσκολεύεται να κουμαντάρει το καράβι», αν και η κακή κατάσταση του Κλάδου είναι απόρροια πολλών παραγόντων.

Από εκεί και πέρα ο στρατηγός Κωσταράκος, όταν αναφέρεται στην «αδυναμία επίτευξης στόχων» από τον τότε Α/ΓΕΝ και νυν Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ε.Αποστολάκη, προφανώς αναφέρεται στα διάφορα προβλήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας της εποχής, όταν ο 80% των πλοίων ήταν καθηλωμένα στους ναυστάθμους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρέθηκε χωρίς το πολύτιμο Zubr και ο Α/ΓΕΝ να απολογείται γιατί τα πληρώματα του Στόλου ήταν τόσο «χαλαρό» στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να καπνίζουν δίπλα σε εύφλεκτα υλικά (ένα τσιγάρο, τελικά ήταν η αιτία της φωτιάς)!

Ας δούμε όμως ολόκληρη της ανάρτηση του στρατηγού Μ.Κωσταράκου.

Απλά να σημειώσουμε ότι όλα αυτά, είναι σημάδια βαθιάς παρακμής, δυστυχώς, στο στράτευμα.

«Χτες, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού απέσυρε μια διμελή Ομάδα Προστασίας μου, αποφασίζοντας έτσι να στερήσει από εμένα και την οικογένειά μου το ένα τέταρτο της – ήδη απομειωμένης – προστασίας που είχε επίσημα αποφασισθεί να έχω μέχρι το τέλος της θητείας μου τον Νοέμβριο του 2018 στο Βέλγιο, σύμφωνα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

Το Βέλγιο θεωρείται ως το μεγαλύτερο εν δυνάμει κέντρο πιθανής ισλαμικής τρομοκρατίας με καταγεγραμμένες δεκάδες επιθέσεις σε ένστολους. Ίσως προσωπικά εγώ να μην αποτελώ στόχο, αποτελεί όμως στόχο η στολή του Έλληνα Αξκού που φέρω με τιμή στις Βρυξέλλες καθημερινά.

Προσπαθώ να μην πιστέψω ότι το ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ με εκδικούνται για τις δύσκολες στιγμές που το τελευταίο πέρασε κατά την αρχηγία μου. Είχα πολλές απαιτήσεις και ιδιαίτερα υψηλούς στόχους που τους δυσκόλεψαν.

Προφανώς δεν αναφέρομαι στα πληρώματα του Ελληνικού Στόλου, γιατί αυτά αποδεδειγμένα είναι τα καλύτερα παγκοσμίως εδώ και 3.000 χρόνια.

Κάποιοι όμως από την ηγεσία, δεν μπόρεσαν να πιάσουν ποτέ αυτούς τους στόχους και αυτό συνεχίζει να τους ενοχλεί.

Το γεγονός παραμένει ότι οι Ηγεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ αποφάσισαν χωρίς καμία γνώση των συνθηκών και καμία τεκμηρίωση, ότι πρέπει να μειωθεί η προστασία η δικιά μου και της οικογένειάς μου στο Βέλγιο, για να μου “δείξουν εμένα” και να με “ενοχλήσουν” ή να με “τιμωρήσουν” που τους θυμίζω απλά με την ύπαρξή μου ότι πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά τους, ενδεχομένως καλύτερα από ότι το κάνουν.

Την αντιπαλότητα του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ προς εμένα την πληρώνουν πρώτα-πρώτα οι υπαξιωματικοί – φρουροί μου που επαναπατρίζονται πρόωρα, υποβαλλόμενοι σε απρόβλεπτες οικονομικές κυρώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στο Βέλγιο, λόγω αυτής της πρόωρης αναχώρησης, χωρίς οι ίδιοι να φταίνε σε τίποτα.

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αδιαφορούν.

Δυστυχώς, αντιμετωπίζουν εξ αρχής έναν επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό του Ελληνικού Στρατού και Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως “ξένο” και ως “εχθρό”, καταφεύγοντας διαρκώς σε απαξιωτικές συμπεριφορές και πολιτικές.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, με αυτή και με άλλες προηγούμενες πρωτοβουλίες, κάνουν ότι μπορούν για να παρακωλύσουν την εκτέλεση των καθηκόντων μου, βλάπτοντας όμως στην πραγματικότητα όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση ή εμένα όπως νομίζουν, αλλά την ίδια την χώρα.

Τώρα αποφάσισαν να βλάψουν επιπλέον και τους υπαξιωματικούς του Κλάδου τους επειδή υπηρετούσαν μαζί μου.

Τελικά, εγώ θα προστατεύσω με όποιον τρόπο μπορώ τον εαυτό μου και την οικογένειά μου σε περίπτωση κινδύνου, όπως θα έκανε ο καθένας μας, για τον ελάχιστο χρόνο που απομένει έως τη λήξη της θητείας μου, ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν μάταια να ανταποκριθούν στις ηγετικές και διοικητικές απαιτήσεις του έργου που τους ανατέθηκε».

Στην τελευταία παράγραφο η φράση-κλειδί είναι οι λέξεις «προσπαθούν μάταια» ή μας φαίνεται; «…ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν μάταια να ανταποκριθούν στις ηγετικές και διοικητικές απαιτήσεις του έργου που τους ανατέθηκε».

Ολόκληρη η φράση μεταφράζεται σε κάτι σαν «άχρηστοι» ή «ανεπαρκείς», αν δεν κάνουμε λάθος, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ.

Να σημειώσουμε ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα της τελευταίας δήλωσης Κωσταράκου, συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένο στις Βρυξέλλες μια συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.

Μήπως ο στρατηγός υπήρξε κοινωνός των προβληματισμών του υπουργού για το νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την απόδοσή του σε κρίσιμες αποστολές, όπως αυτή της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τον Μάρτιο στον Εβρο;

Πηγή πληροφοριών: pronews.gr

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Μ. Κωσταράκος: Πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ της Ε.Ε για τις μεταναστευτικές ροές;

kostas.karatzas

Μια κοπέλα κατά Αχτσιόγλου – «Είστε προδότες, η Μακεδονία είναι ελληνική»

kostas.karatzas

Οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν το «Macedonia» από το περίπτερο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου

kostas.karatzas

Κωσταράκος: Μην εμπλέκετε στα πολιτικά παιχνίδια την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

kostas.karatzas

Εκτός από επιστολές σε ΥΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ θα γράψει και βιβλίο ο Μ.Κωσταράκος;

kostas.karatzas

Πρόκληση Ακάρ: Μιλά για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου

kostas.karatzas

Αποστολάκης: Το πολεμικό υλικό της Λέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες

kostas.karatzas

Το πρώτο ταξίδι του νέου υπουργού Άμυνας: Ποιοι οι δύο πρώτοι σταθμοί

kostas.karatzas

Παρέμβαση Ε.Αποστολάκη για να λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται οι στρατιωτικοί

kostas.karatzas

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ